Prezentare FDM

Principala > Prezentare FDM
Fundaţia pentru o Democraţie Modernă (FDM) este o organizaţie neguvernamentală şi independentă, care îşi propune dezvoltarea societăţii civile şi modernizarea clasei politice din Republica Moldova în baza normelor democratice. 

Ţara noastră are nevoie de schimbarea viziunilor pe care le au atât ONG-urile implicate în viaţa politică şi socială a statului, cât şi formaţiunile politice, indiferent de doctrine şi ideologii. Doar prin aplicarea valorilor democratice occidentale Republica Moldova poate trece de la etapa de veşnică tranziţie la cea de dezvoltare şi modernizare, or aceasta este prioritatea echipei Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă. Mai mult, FDM doreşte să demonstreze că o organizaţie neguvernamentală poate fi utilă societăţii moldoveneşti şi poate funcţiona fără a face jocuri politice de culise şi fără a urmări doar atragerea de fonduri. 
Ne propunem să ne implicăm activ în toate domeniile, de la organizarea activităţilor educative pentru tinerii care îşi doresc să se implice în dezvoltarea şi modernizarea vieţii politice şi sociale a Republicii Moldova, până la organizarea conferinţelor şi dezbaterilor publice care vor deveni semnale pentru schimbarea abordărilor şi măsurilor luate de politicieni. De asemenea, dorim să fim activi pentru a promova egalitatea de gen, fiindcă în Moldova femeile încă mai sunt sau se lasă discriminate. Lansarea programelor de instruire pentru femei în vederea consolidării rolului lor în domeniile publice va fi o altă prioritate a noastră.

Fundaţia pentru o Democraţie Modernă îşi doreşte să consolideze şi să modernizeze toată societatea civilă şi forţele politice de stânga şi dreapta, pentru a putea schimba mentalităţile şi trendurile falimentare. Modernizarea statului Republica Moldova trebuie realizată printr-un efort comun, iar la baza acestuia trebuie să stea valorile unei democraţii moderne şi civilizate. Mimarea schimbărilor cu care au încercat să impresioneze politicienii din vechile guvernări, susţinuţi de unii exponenţi notorii ai societăţii civile, ne-au adus în prag de faliment ca stat, societate şi democraţie. Dorim ca Republica Moldova să facă parte din rândul ţărilor în care cetăţenii privesc cu încredere spre viitor.