Comunicat de presă

Principala > Activitate > Comunicat de presă > Alegerile din 2018, test pentru viabilitatea valorilor UE
28.02.2018 10:57

Alegerile din 2018, test pentru viabilitatea valorilor UE

Alegerile din 2018, test pentru viabilitatea valorilor UE

Alegerile generale din 2018 vor fi un test pentru viabilitatea brandului UE în Republica Moldova şi pentru capacitatea forţelor pro-europene de a ajunge la un numitor comun în competiţia cu politicienii pro-ruşi, nu pentru motive de realiniere ideologică, ci mai cu seamă pentru viitorul european realizabil al Republicii Moldova”. Aceasta este opinia Dumitriţei Stratan, unul dintre autorii raportului “Perspective pentru familii politice şi coaliţii pro-europene în Republica Moldova: Edificarea unei alternative progresive pentru 2018”, lansat astăzi de Fundaţia pentru o Democraţie Modernă.

Sergiu Barbă, al doilea autor al studiului FDM crede că “într-un cadru pro-european, partidul de guvernare ar trebui să depună eforturi pentru realizarea obiectivului pe termen scurt de asigurare a unei majorităţi parlamentare pro-reformă după decembrie 2018 şi a scopului pe termen lung de impunere a unei strategii progresive, echitabile, transparente şi inclusiv de dezvoltare a Republicii Moldova indusă de creşterea economică”.

Coordonatorul Raportului, Vitalie Gamurari, afirmă că alegerile din 2018 sunt cruciale pentru Republica Moldova, în condiţiile în care de configuraţia coaliţiilor parlamentare va depinde direcţia de dezvoltare a ţării. Mai mult, membrul Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă subliniază faptul că modernizarea unui stat ca Republica Moldova poate fi făcută doar prin apropierea de Uniunea Europeană.

Raportul îl găsiţi aici.