Evenimente FDM

Principala > Activitate > Evenimente FDM > Perspectivele democratice ale Moldovei, discutate cu Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate
08.02.2018 22:07

Perspectivele democratice ale Moldovei, discutate cu Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate

Perspectivele democratice ale Moldovei, discutate cu Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate
Membrii Fundaţiei pentru Democraţie Modernă au avut astăzi un dilaog cu reprezentanţii Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate. Discuţiile au vizat în mare parte obiectivele Fundaţiei pentru Democraţie Modernă în contextul realităţilor politice din Republica Moldova.

Participanţii la discuţie au abordat şi subiectul implementării principiilor vestice ale social-democraţiei într-un stat tânăr aflat în plin proces de modernizare. Preşedintele Fundaţiei pentru Democraţie Modernă, Cristina Balan, a punctat importanţa dialogului cu experţii Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate în contextul în care unul dintre obiectivele FDM este identificarea unor modele optime de dezvoltare a societăţii civile şi a clasei politice din Republica Moldova.

Membrii Forumului European pentru Democraţie şi Solidaritate s-au arătat interesaţi şi de evoluţiile interne ale Republicii Moldova în contextul provocărilor regionale, în special implicarea Rusiei în politica inetrnă a statului.

Forumul European pentru Democraţie şi Solidaritate reuneşte parlamentari şi reprezentanţi ai societăţii civile din Europa, care au viziuni social-democrat şi care îşi propun să sprijine procesele de modernizare şi democratizarea a statelor din Europa Centrală, de Est şi de Sud Est, Caucaz , Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.